
 
		’ ’11 
 J î : 
 AN 
 f'-i 
 ,liv  ;  I 
 A i 
 i ; ! 
 I.  L O R D   B E A C O N  S Fl  E L D . _   2.   P A R M E S I A N O 
 1. fiord Beaconsfield. + 2. farmesiano. 
 Dubbele  v ro e g e   T u lp e n . 
 Ofschoon  het  aantal  goecle  verscheidenheden  van  
 dubbele  Tulpen  niet  gering  is,  zijn  er  toch  in  den  
 laatsten  tijd  voortdurend  nieuwe  aanwinsten  bekend  
 geworden,  die  in  zoo vele opzichten  de  oudere soorten  
 overtreffen,  da t  zij  zeker  in  de  naaste  toekomst to t de  
 meest  gewaardeerde  handelssoorten  zullen  gerekend  
 worden. 
 Voorbeelden  van  zooclanige  nieuwere  dubbele  Tulpen  
 zijn  o.a.  de  h ier  afgebeelde  Lord  BeaconsßM  
 en  Parmesiano,  beide  afwijkond  in  k leu r  en  voor-  
 treffelijk  van  vorm.  Vooral  de  gloeiend  karmijnroze  
 k leu r  van  de  eerste  is  eenig  en  onderscheidt  deze  
 tu lp   van  aile  andere.  Beiden  hebben  eon  korte  
 gedrongen  honding  en  bloeien  zeer  regelmatig. 
 Omtrent  hare  afkomst  outbroken  boti-onwbare  gegevens. 
   Parmesiano  is  omstreeks  1870  in  den  liandel  
 gekomen,  Lord  Beaconsfield  con  tiental  jaren  later. 
 Double  e a rly   T u lip s . 
 Although  the  number  of  good  varieties  of  double  
 tulips  is  already  great,  still,  d uring  the  past  years,  
 new  acquisitions  have  continually  become  known  
 which  in  so  many  respects  surpass  the  older  varieties  
 th a t  in  the  neat  future  they  will  certainly  be  
 counted  among  the  most  valuable  trade  sorts. 
 Examples  of  such  new  double  tulips  are.  among  
 others,  L.ord  Beaconsfield  and  Parmesiano.  Both  of  
 these  varieties  are  exceptional  in  colouring  and  
 excellent  in  form.  Especially  the  Ijrilliant  crimson  
 colour  of  the  first  mentioned  is  unique  and  distinguishes  
 this  tulip  from  all  others.  They  both  have  a  
 short  and  compact  appearance  and  flower  regularly.  
 Respecting  their  origin  trustworthy  information  is  
 lacking.  Parmesiano  was  brought  into  th e   trade  
 about  the  year  1870. 
 Lord  Beaconsfield  about  ten  years  later.